Linnanportti

Kuvaus:
Kirkonaukion reunalla on säilynyt hirsirunkoinen kunnanhuone eli kunnantalo, johon liittyy 1950-luvulla rakennettu rapattu paloasemarakennus torneineen ja autotalleineen. Vuonna 1811 rakennettu pitäjäntupa purettiin ja sen tilalle rakennettiin uusi rakennus vuonna 1847. Nykyinen kunnantalo on rakennettu vuonna 1901 osittain edellisen pitäjäntuvan rakennusosista. Takapihalla on säilynyt vanha hirsirunkoinen ulkorakennus. Kirkonmäen kokonaisuuden kannalta tärkeä rakennus, joka on toiminut 1900-luvulla kunnallishallinnon keskuksena, sekä myös joitakin aikoja postina ja käräjätalona. Entinen kunnantalo on osa valtakunnallisesti arvokasta Ristiinan kirkonkylän kulttuuriympäristöä. Brahelinnan rauniot Ristiinassa voit edelleen palata ”Kreivin aikaan”, jota elettiin Suomen kenraalikuvernööri Per Brahen kaudella 1637–1640 ja 1648–1654. Ristiinan kirkko Ristiina erotettiin itsenäiseksi kirkkoherrakunnaksi vuonna 1649 Suur-Savon eli Mikkelin kirkkopitäjästä. Ristiinan kirkko on 1775 valmistunut ja vuonna 1844 laajennettu ristikirkko. Tällä paikalla on ollut kirkko seurakunnan perustamisesta (1649) lähtien. Kellotapuli on rakennettu 1752. http://www.mikkelintuomiokirkkoseurakunta.fi/kirkot-ja-kappelit/ristiinan-kirkko Osoite Kissalammmentie 2, 52300 Ristiina Lähialueen nähtävyyksiä Astuvansalmen kalliomaalaukset

Kalliotaide
Osoite: Suurlahdentie 2039, 52360 Ristiina (Mikkeli) Pien-Toijolan talonpoikaismuseo http://www.turisti-info.fi/nhtvyydet/pien-toijolan-talonpoikaismuseo/5/ Entisaikojen asutuksesta kertova muistomerkki, jossa kaikki rakennukset ovat alkuperäisillä paikoillaan. Runsas esineistö. Ajo-ohje: Valtatietä 13/15 Ristiinan kirkonkylään, vas. Suurlahdentietä n. 20km. Tien vasemmalla puolella. Varkaantaipaleen ja Kirkkotaipaleen kanavat 52360 Someenjärvi Ajo-ohje: Valtatietä 13/15 Ristiinan kirkonkylään mistä Suurlahden tietä vasemmalle n. 15 km. Kirkonranta, rantaan 300m. Rannassa on laavu. Uimaranta, Uikkala 1,1km. Kylällä on S-market, K-market, apteekki, Alko, Posti, Matkahuolto ja pesulapalvelut sekä useita ruokaravintoloita. Sähkö 10A ja parkin koko 3x10m. Tervetuloa meille!

Osoite:
Linnantie 2, 52300 Mikkeli, Suomi

Hinta / yö:
13 €

 

Tee varaus tähän tai johonkin toiseen matkaparkkiin helposti ja vaivattomasti Matkaparkki.com -mobiilisovelluksella. Sovellukseen on listattu jo yli 160 matkaparkkia ympäri Suomen ja voit hakea niitä haku- ominaisuutta käyttäen paikkakunnalla tai osoitteella.

Ilmainen sovellus on saatavilla Android ja IOS (Apple) puhelimille sekä tableteille. Varaaminen on toistaiseksi mahdollista vain sovellusta käyttäen. Lataa sovellus omasta sovelluskaupastasi, etsi matkaparkki ja tee varaus.

Mikäli käytät puhelinta, voit siirtyä omaan sovelluskauppaan alla olevista painikkeista.