Bestpark Varessäikkä

Kun harkinnassa on kotimaan rantaloma, on syytä suunnata BestPark Varessäikkään. Varessäikkä on Siikajoen kunnassa Pohjois-Pohjanmaalla, melkein Oulun kupeessa sijaitseva pieni niemi, josta löytyy tunnelmallinen hiekkaranta. Perämereen työntyvän niemen alue on ihanteellinen koko perheen kesäpäivän viettoon. Matalan uimaveden ansiosta ranta sopii hyvin perheen pienimmillekin ja veden laatua tarkkaillaan säännöllisesti.

Kolmen plussan matkaparkki sijaitsee rauhallisen rannan läheisyydessä, eksoottisen saariston kainalossa. Venesatamasta löytyy grillikota, missä voi grillata nuotiolla ja beach volley -kenttä. Ulkoilumahdollisuudet juoksu- tai kävelylenkille ovat erinomaiset. Rannalta lähtee pitkä maastopyöräreitti, jossa ajamisen riemua voi kokea luonnon siimeksessä. Palveluita rannalla tarjoavat paikallinen kioski ja legendaarinen Tyybäkinojan grillivaunu, josta saa esimerkiksi tuoreita, veden kielelle nostattavia ahvenburgereita. Rannikolla sijaitsee myös historiallisia rakennuksia, kuten majakkamainen torni, joka on ihanteellinen paikka lintubongaukseen. Varessäikässä käyskentelee useita eri vesilintuja, joita on otollista käydä tähyilemässä myös matkaparkista kävelymatkan päässä olevilla peltoaukeilla.

Vaikka Varessäikän suoalueet houkuttelevat paikalle metsästäjiä, marjastajia ja retkeilijöitä, on rannalla silti rauhallista. Täällä kelpaa kuunnella aaltojen loiskintaa ja lintujen laulua. Siikajoen nähtävyyksiin kuuluvat kolme 1700-luvulla rakennettua kirkkoa, joista jokainen on alle kolmen vartin ajomatkan päässä parkista. Golfin ystäviä palvelee noin 11 kilometrin päästä matkaparkista löytyvä 18-reikäinen Raahentienoon golfkenttä.

Hailuodon ja mantereen välisessä salmessa sijaitsevaan Varessäikkään tekee helposti päiväretken noin 60 kilometrin päässä sijaitsevasta Oulusta. Raahesta ajaa puolestaan paikan päälle jo reilussa puolessa tunnissa.

Osoite:
Varessäikäntie 162, 92320 Siikajoki, Suomi

Saapumis- ja poistumisajat:
Saapuminen klo. 13 alkaen (ei takarajaa)
Poistuminen klo. 12 mennessä

Peruutusehdot:
Ilmainen peruutus 1vrk. ennen varauksen alkamista

Varaaminen

23.9€ / yö